Nieuwjaarsconcert - Fanfare De Vriendenkring goes Classic

een nieuwjaarsconcert in Weense stijl

Ei Noewjoarskonzèr in Kèsing? Echt woar?

Inderdaad, na enkele geslaagde kerstconcerten gooit de fanfare het dit jaar over een andere boeg. Geïnspireerd door het Nieuwjaarsconcert in Wenen en de shows van André Rieu brengen we u ook in Kessenich een anderhalf uur durend muzikaal spektakel, vol bekende melodieën. Zoals onze dirigent het verwoordt: ‘Na afloop gaat iedereen gegarandeerd met een grote glimlach op het gezicht naar buiten’.

Ah zoë. En waat goatj gè speule?

We verklappen zeker nog niet alles, maar u mag gerust weten dat er natuurlijk muziek van Johan Strauss op de pupiter ligt. We openen het concert met de wereldberoemde overture ‘Orpheus in de Onderwereld’ van Offenbach en spelen ook de Hongaarse Dansen van Brahms. Maar niet alle muziek is even klassiek... Wat dacht u bijvoorbeeld van de prachtige thema’s uit het Ierse dansspektakel ‘Riverdance’? Of van de filmmuziek uit Star Wars en Indiana Jones?

Howla... Gè höbtj mich al bekans euvertuugdj....

Schitterend, en dan hebben we nog niet benadrukt dat we een absolute top-sopraan in huis hebben gehaald... Kelly Poukens begon haar zangcarrière in Maaseik bij onze eigen Kessenichse Veerle Henkens, maar studeerde ondertussen ook aan de LUCA School of Arts in Leuven en de Fontys Hogeschool in Tilburg waar ze met summa cum laude master-graden in klassieke zang, kamermuziek en muziektheater opstapelde. Ze schitterde op verschillende internationale wedstrijden en in musicals en opera’s. En in januari komt ze gewoon naar Kessenich...
Verder staan er nog enkele extraatjes op ons programma, zoals een dansoptreden van Gwen Kiggen en absoluut niet te missen: een bas-solo van onze dirigent Toon Rutten, nog zo’n toptalent van hier! Toon speelt de ‘Barbier van Sevilla’...

Minseleef waat ei spektakel! Vertèl mich gauw wiej ich terbiej kan zeen!

Dat dachten we al... Om iedereen de kans te geven al dit moois te komen bekijken en beluisteren spelen we ons nieuwjaarsconcert 2 keer: op zaterdagavond 11 januari om 20u en op zondagmiddag 12 januari om 16u. Plaatsen kan u reserveren op het onderstaande formulier. Voor €15 bent u verzekerd van een schitterend concert. Voor kinderen tot en met 12 jaar betaalt u slechts €5.

UITVERKOCHT!