Jeugdfanfare De Jefkes

In 1985 werd binnen de Vriendenkring, onder impuls van Erik Opsteyn, een soort jeugdkapel opgericht om het jeugdcarnaval op te luisteren. Deze groep noemde zich de Jefkes, wat staat voor JEugdFanfare KESsenich (je moet er maar op komen!)

De Jefkes groeiden binnen enkele jaren uit naar een volwaardige jeugdfanfare, die veel meer aankan dan carnavalsliedjes alleen.

Erik werd als dirigent opgevolgd door achtereenvolgens Guido Swelsen, John Wauben, Bert Vankruchten, Veerle Henkens, John Timmermans en Steven Wiché. Momenteel musiceren de Jefkes onder leiding van Jac Sniekers.

Op 26 mei 2002 bereikte de jeugdfanfare het voorlopige hoogtepunt in haar bestaan. Bij de deelname aan het 7e 'Eurofestival for Youth Orchestras' in Maasbracht, behaalde het orkest niet alleen het predikaat 'zeer goed', maar werd het tevens uitgeroepen tot 'meest veelbelovend jeugdorkest'! Op 8 mei 2004 konden de muzikanten die stunt nog eens herhalen: met een veel moeilijker repertoire haalde de jeugdfanfare opnieuw de beste beoordeling (predikaat 'goed tot zeer goed').

Een andere mijlpaal was de organisatie van een Internationale Fanfare Play-in voor jongeren, op 15 en 16 mei 2004, o.l.v. Guido Swelsen. Dit evenement kreeg een vervolg op 7 en 8 mei 2005, in samenwerking met Vlamo Limburg en met Bert Appermont als dirigent. Op 6 en 7 mei 2006 waren er ongeveer 120 muzikanten voor de 3e Fanfare Play-in. Zij musiceerden onder leiding van Bert Appermont en Peter Cools. Meer informatie over de play-in vindt u hier

De jeugdfanfare telt momenteel ongeveer 22 muzikanten en musiceert, zoals u uit onze ledenlijst kan afleiden, in een fanfarebezetting